Yeni Modeller
Loading...

Info Post
Topuklu ayakkabı modelleri ile ilgili farklı bir bakış açısı da Türk Tasarımcılarından geliyor. Son zamanlarda onların yaptığı çıkışla birlikte kendi ülkemizde kendi kültürümüzü yaşama imkanımız oluyor, yerli tasarımlarla yürümenin keyfine varıyoruz.

Bugüne kadar sayfamızda olsun ve diğer web sayfalarında olsun hep yabancı markalar, popüler tasarımcılar ya da popüler markalar üzerinden gittim ayakkabı modelleri ile ilgili paylaşımlar yaparken. Aslında biraz da kendi kültürümüzden, kendi topraklarımızdan çıkmış isimlere değer vermenin, onlardan da sık sık bahsetmenin zamanının geldiğini düşünüyorum.

Örneğin; Sezgi Beşli'den bahsedebiliriz bugün mesela: en önemli özelliklerinin biri küçük ayrıntıları aslas gözden kaçırmamak olan tasarımcımız, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil/Moda Aksesuar Tasarımı Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşme kararı alıyor. Burada bir kaç tekstil ve ayakkabı firması için çeşitli koleksiyonlar hazırlıyor. Ve 2009 yılına geldiğimizde nihai olarak kendi ismiyle olduşturduğu markası için çalışmalar başlatıyor.

2iki adlı markası ile kendi tasarımlarını harika koleksiyonlarla sevenlerine sunarken de en belirgin özelliği olan küçük ayrıntılardan vazgeçmemeyi de burada sonuna kadar hissettiriyor bizlere. Bu markanın bir de yan markası var; 2iki street. 

2iki street ile yepyeni bir koleksiyonu da bizlere ulaştıran Beşli, capcanlı renklerin direkt olarak göze çarptığı ve yüksek ökçelerin tümüyle hakim olduğu bir koleksiyonu da yeni yılın trendleri arasına sıkıştırmayı başarıyor. Özellikle kahverengi, turkuaz, siyah gibi renklerin yoğun olarak işlendiği tasarımlarına özgürlükten başka bir açıklama getirmemiz mümkün olmuyor. 

Ece Gürlü tarafından gerçekleştirilen koleksiyonun moda çekimlerinde modelliği de Münhan Çınar üstleniyor. 

0 Yorum:

Yorum Gönder